Aanleverspecificaties.
Om ervoor te zorgen dat wat u ontwerpt ook hetgene is dat gedrukt wordt, hebben wij een aantal criteria opgesteld waaraan uw ontwerp moet voldoen. Hieronder kunt u de meest algemene aanleverspecificaties vinden, daarnaast kunt u ons ook vragen naar templates.

Kleuren
Mocht u een full color ontwerp aanleveren dan wordt er digitaal gedrukt. U kunt uw bestand aanleveren in CMYK opmaak. Mocht u een full color ontwerp aanleveren dan wordt er digitaal gedrukt. U kunt uw bestand aanleveren in CMYK opmaak. Mocht u willen dat wij rekening houden met PMS-waarden, dan kunt u deze verwerken in uw bestand. Geef dit graag van tevoren aan. Mocht u een doek hebben dat gezeefdrukt kan worden dan hebben we PMS-waarden nodig van de beoogde kleuren. Dit dienen ‘volle’ PMS-waardes te zijn, oftewel 100% vol vlak. Indien uw afbeelding die niet heeft, dan moet deze opnieuw ingeschat worden aan de hand van een benaderbare alternatief volvlak. Wij kunnen ook zogenaamd raster drukken, dit is echter een apart proces waarvoor een speciale zeefdruktechniek gebruikt moet worden. In dit geval kunnen wij wel met percentages van volvlakken werken. Mocht u meer informatie of hulp willen bij het ontwerpen, dan staan wij voor u klaar. Mocht u ons een bestand willen zenden per e-mail, dan kan dit met een bijlage niet groter dan 25MB. Heeft u een groter bestand, dan kan deze verstuurd worden met een service als bijvoorbeeld wetransfer.com. Let op dat u altijd duidelijk aangeeft waar het bestand betrekking op heeft om misverstanden te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld een ordernummer zijn.

Levertijden
De levertijd is afhankelijk van het product dat u bestelt. Onze standaardlevertijden zijn gemiddeld:
– drie dagen spoed op aanvraag voor digitale orders;
– anderhalve week voor groot digitaal geprinte orders;
– twee weken voor zeefdruk. Neem hiervoor contact met ons op.

Digitale print
Digitale print is een vorm van directe druk. De vlag wordt letterlijk door een printer bedrukt. Vervolgens wordt deze door een hittepers gehaald om de kleuren te versterken en gewassen om uitloop te voorkomen. Deze druk is eenvoudig, snel en geschikt voor full color afbeeldingen. Wij gebruiken digitale druk het meest omdat het ideaal is voor kleine aantallen en het snelst te printen is.

Zeefdruk
Zeefdruk is letterlijk benadrukking aan de hand van een zeef. Dat wil zeggen dat er voor elke kleur een aparte zeef wordt gebruikt die op het doek wordt gelegd en alleen de kleur toelaat op het gedeelte waar de zeef verf doorlaat. De meeste kosten zitten in het maken van de zeef, waardoor het produceren van grote aantallen relatief goedkoper wordt dan digitale druk. Zeefdruk komt minder vaak voor. Het is echter ideaal voor vlaggen met een wat eenvoudiger ontwerp met alleen volle kleuren. Ook zijn er meer kleuren mogelijk met zeefdruk in tegenstelling tot digitaal.

Sublimatie
Sublimatie betekent dat er eerst op een groot vel papier wordt geprint en deze onder extreme hitte op het doek wordt overgebracht. Het voordeel hiervan is dat er haarscherpe beelden op het doek worden overgebracht met erg sprekende kleuren, omdat de inkt niet uitloopt in het doek zelf. Sublimatie wordt onder andere gebruikt in onze roll-up banners en presentatiewanden. Het heeft geen noemenswaardige doordruk, dus het wordt gebruikt voor eenzijdige weergave. Sublimatie gebruiken wij in principe alleen voor producten die binnen worden gebruikt.

Rasterdruk
Rasterdruk is een variant van zeefdruk, waarbij het mogelijk is de kwaliteit van zeefdruk te bereiken, zonder al te veel in te leveren op het ontwerp. In principe werkt het hetzelfde als zeefdruk, maar met complexere zeven om gradiënten/kleurverlopen in het ontwerp toe te staan. Rasterdruk komt relatief weinig voor. Het is bedoeld om grote aantallen te produceren met complexe (full color) ontwerpen.